Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Дербитата на Европа". В нея ще имате възможност да видите кои ще са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата, часа и мястото на отделните дербита от Европа.

Световното първенство навлезе в кулминационна фаза. До утре вечер ще се изиграят и останалите 1/8-финални сблъсъци, като изненадите не липсват. Русия елиминира Испания след 1:1 и дузпи, Уругвай изхвърли Португалия и Кристиано Роналдо след 2:1.

Франция и Аржентина сътвориха истински спектакъл – 4:3, а Хърватия се справи с Дания също след удари от бялата точка. Днес Бразилия ще се опита да надделее над коравите мексиканци, Белгия среща Япония в ролята на големия фаворит.

Утре са последните два 1/8-финала: Швеция – Швейцария и Колумбия – Англия, след което ще са ясни всички 1/4-финални двойки. Като най-завързана за момента изглежда Франция – Уругвай, а Бразилия и Белгия могат да играят помежду си. Домакините от Русия излизар срещу звездите на Хърватия.

Така със сигурност някой измежду "сборная" и "шахматистите" ще са на 1/2-финал, което ще е историческо постижение за победителя от двойката.

Програмата за седмицата:

1/8-финали от Мондиал 2018

Днес от 17.00 часа:
Бразилия – Мексико

От 21.00 часа:
Белгия – Япония

Утре от 17.00 часа:
Швеция – Швейцария

От 21.00 часа:
Колумбия – Англия

1/4-финали от Мондиал 2018

В петък от 17.00 часа:
Уругвай – Франция


От 21.00 часа:
Бразилия/Мексико – Белгия/Япония

В събота от 17.00 часа:
Швеция/Швейцария – Колумбия/Англия

От 21.00 часа:
Русия – Хърватия