Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Тази седмица започва нова ера в националния отбор на България. Отскоро "лъвовете" са с нов селекционер в лицето на Красимир Балъков, след като предшественикът му Петър Хубчев напусна поста, за да застане начело на Левски.

Първото изпитание за бившия магически халф е доста тежко – гостуване на Чехия. Нашите започнаха квалификационната група към Евро 2020 с две равенства – 1:1 с Черна гора в София и 1:1 като гост на Косово. Визитите ни в Прага пък винаги са били много трудни, въпреки че последния път измъкнахме 0:0. Още обаче, си спомняме тежката загуба с 0:6 през 2001 г. Ново поражение сега ще сведе до минимум шансовете ни за първо участие на голям форум от 2004 г. насам. В понеделник пък Балъков ще дебютира и на родна земя в срещата с Косово.

До края на седмицата ще научим и първия шампион на новия турнир Лигата на нациите. 1/2-финалните двойки са Португалия – Швейцария и Холандия – Англия. Победителят се определя в един мач, а домакини на битките са действащият първенец на Стария континент, предвождан от петкратния носител на Златната топка Кристиано Роналдо.

Програмата за седмицата:

Квалификации за Евро 2020, 3-ти кръг 

Петък от 21.45 часа:
Чехия – Румъния
Фар. о-ви – Испания
Норвегия – Румъния
Черна гора – Косово

Събота от 16.00 часа:
Хърватия – Уелс

От 21.45 часа:
Беларус – Германия
Белгия – Казахстан
Гърция – Италия
Турция – Франция

Лига "А" на нациите, 1/2-финали

Сряда от 21.45 часа:
Португалия – Швейцария

Четвъртък от 21.45 часа:
Холандия – Англия 

Финал:

Неделя от 21.45 часа
Португалия/Швейцария – Холандия/Англия