Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Лудогорец, ЦСКА и Левски започват с мечтата си за пробив на международната сцена. Разградчани имат тежък съперник на старта на Шампионска лига. Това е унгарският първенец Ференцварош. "Орлите" гостуват в първата среща и ще се опитат да вземат добър резултат преди ответния мач у нас. Стойчо Стоев е притеснен от колебливите изяви на защитниците му. За капак той няма да може да разчита на контузения Вандерсон и Абел Анисе, който участва на турнира за Купата на Африка. Антон Недялков имаше лека контузия, но се очаква да е на разположение.

ЦСКА приема ма "Българска армия" Титоград. "Червените" са абсолютен фаворит в сблъсъка, а хърватският Осиек очаква победителя от двойката. За "червените" няма да играе Божидар Чорбаджийски. Той има да изтърпява наказание още от миналия сезон. Всички останали футболисти на триото Добри Митов, Люпко Петрович и Димитър Пенев са на разположение.

От своя страна Левски гостува на Ружомберок в Словакия. Традиционно при "сините" има най-много проблеми, сравнение с Лудогорец и ЦСКА. Холмар Ейолфсон а аут заради контузия, голмайсторът Станислав Костов е наказан. Новото попълнени Дени Алар също отпада от сметките на Петър Хубчев, тъй като има травма. Нуно Рейш до последно е под въпрос. И на "Герена" все още не е пристигнал нов нападател, което означава, че атаката може да поведе Илия Димитров.

От петък започва и Първа лига. Четвъртият ни евроучастник Локомотив Пловдив, който чака Радник от Босна и Херцеговина или Спартак Търнава, гостува на Черно море. Именно това е най-интересният мач на старта.

Програмата за седмицата: 

Шампионска лига, 1-ви квалификационен кръг:

Вторник от 16.00 часа:
Астана – ЧФР Клуж

От 20.45 часа:
ФК Сараево – Селтик

Сряда от 21.00 часа:
Ференцварош – Лудогорец

Лига Европа, 1-ви квалификационен кръг

Вторник от 18.55 часа:
Сейнт Джоузеф – Глазгоу Рейнджърс

От 20.30 часа:
ЦСКА – Титоград

Четвъртък от 19.30 часа:
Ружомберок – Левски

От 20.00 часа:
Радник – Спартак Търнава (Локо Пловдив чака победителя)

България, Първа лига, 1-ви кръг 

Петък от 18.45 часа:
Ботев Враца – Берое

От 21.00 часа:
ЦСКА – Етър

Събота от 18.30 часа:
Арда – Ботев Пловдив

От 21.00 часа:
Лудогорец – Царско село

Неделя от 18.45 часа:
Славия – Витоша

От 21.00 часа:
Черно море – Локомотив Пловдив

Понеделник от 20.30 часа:
Дунав – Левски