Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Тази седмица предстоят един куп дербита в истинския смисъл на думата. У нас е време за мач №1 между вечните съперници ЦСКА и Левски. "Червени" и "сини" записаха няколко колебливи резултата, но въпреки това 26-кратният шампион на България е лидер след 7-ия кръг на efbet Лига. Интересно ще бъде и присъствието на Люпко Петрович, но този път от другата страна на барикадата. Той е шампион на България, начело на Левски, но сега задачата му е да спъне един от бившите си отбори. "Сините" нямат гол във Вечното дерби в четири поредни случая, въпреки че спечелиха два пъти с по 1:0. Но успехите дойдоха след автоголове на "армейците". В България е време за още едно градско дерби, това на Пловдив. Локомотив приема Ботев на стадиона в парк "Лаута". Съперниците ще се изправят един срещу друг за първи път от историческия финал за Купата на България, спечелен от "черно-белите" с 1:0.

Вижте класирането в efbet Лига

В Европа също предстоят големи мачове. В Италия хегемонът Ювентус посреща един от основните си конкуренти за скудетото – Наполи. Маурицио Сари няма да може да излезе срещу бившия си отбор, защото още се възстановява от пневмония. Серия "А" е едва във 2-ия си кръг, но е време за още един исторически мач. Лацио е символичен домакин на Рома в битката за Рим. "Орлите" започнаха сезона чудесно – 3:0 като гост на Сампдория. "Вълци" също вкараха три гола на старта, но и допуснаха толкова от Дженоа във Вечния град. Тази вечер пък Антонио Конте ще направи официален дебют начело на Интер. Това ще се случи при домакинството на новака Лече, който се завръща в елита за първи път от сезон 2011/12.

Вижте класирането в Серия "А"

В Англия е време за битката на Северен Лондон. Арсенал приема Тотнъм, като и двата отбора претърпяха тежки загуби. "Топчиите" бяха разбити с 1:3 на "Анфийлд", докато "шпорите" изненадващо паднаха у дома от Нюкасъл (0:1). От своя страна Ливърпул ще се опита да продължи победния си рейд при визитата на Бърнли, а шампионът Манчестър Сити посреща на "Етихад" Брайтън.

Вижте класирането във Висшата лига

В Испания Барселона ще търси втора поредна победа. Каталунците гостуват на новака Осасуна и все още не е ясно дали Лео Меси ще е готов за игра. На "Камп Ноу" не поемат и минимални рискове за състоянието на петкратния носител на Златната топка. Той ще запише първи минути през сезона, когато е готов на 100%. Реал Мадрид пък има трудна визита на Виляреал, като последните два мача на "Естадио де ла Серамика" завършиха 2:2. 

Вижте класирането в Ла Лига

В Германия очакват Филипе Коутиньо да дебютира за Байерн Мюнхен и на "Алианц Арена", след като влезе резерва при победата с 3:0 като гост над Шалке. Баварците посрещат Майнц, който след първите два кръга заема последното 18-то място. Лидерът Борусия Дортмунд пък гостува на новака Унион Берлин.

Вижте класирането в Бундеслигата

През седмицата е време и за реваншите от плейофната фаза на Шампионска лига и Лига Европа. Единственият останал български представител на международната сцена – Лудогорец, гостува на Марибор. Първата среща в Разград завърши 0:0, като "орлите" изпуснаха една дузина голови положения. Сега те ще бъдат водени от тандема Станислав Генчев – Здравко Здравков, тъй като Стойчо Стоев беше освободен от поста вчера.

Програмата за седмицата: 

Шампионска лига, плейофи, реванши

Утре от 22.00 часа:
Цървена звезда – Йънг Бойс (2:2 в първия мач)

Сряда от 22.00 часа:
Аякс – АПОЕЛ Никозия (0:0)

Лига Европа, плейофи, реванши

Четвъртък от 20.00 часа:
АИК – Селтик (0:2)
Аполон – ПСВ Айндховен (0:3)
Зоря Луганск – Еспаньол (1:3)
ПАОК – Слован Братислава (0:1)

От 21.15 часа:
Марибор – Лудогорец (0:0)

От 21.30 часа:
Айнтрахт Франкфурт – Страсбург (0:1)

От 21.45 часа:
Глазгоу Рейнджърс – Легия Варшава 0:0
Уулвърхемптън – Торино (3:2)

Англия, Висша лига, 4-ти кръг

Събота от 14.30 часа:
Саутхемптън – Манчестър Юн

От 17.00 часа:
Челси – Шефилд Юн
Манчестър Сити – Брайтън

От 19.30 часа:
Бърнли – Ливърпул

Неделя от 18.30 часа:
Арсенал – Тотнъм

Италия, Серия "А", 1-ви кръг

Днес от 21.45 часа:
Интер – Лече

Италия, Серия "А", 2-ри кръг

Събота от 19.00 часа:
Милан – Бреша

От 21.45 часа:
Ювентус – Наполи

Неделя от 19.00 часа:
Лацио – Рома

От 21.45 часа:
Каляри – Интер

Испания, Ла Лига, 3-ти кръг

Събота от 18.00 часа:
Осасуна – Барселона

Неделя от 20.00 часа:
Атлетико Мадрид – Ейбар

От 22.00 часа:
Виляреал – Реал Мадрид

Германия, Бундеслига, 3-ти кръг

Събота от 16.30 часа:
Байерн Мюнхен – Майнц

От 19.30 часа:
Унион Берлин – Борусия Дортмунд 

България, Първа лига, 7-ми кръг

Днес от 20.30 часа
Ботев Враца – Дунав

България, Първа лига, 8-ми кръг

Петък от 18.00 часа:
Черно море – Дунав

От 20.30 часа:
Славия – Арда

Събота от 18.00 часа:
Локомотив Пловдив – Ботев Пловдив 

От 20.30 часа:
Етър – Берое

Неделя от 15.00 часа:
Витоша – Царско село

От 17.45 часа:
ЦСКА – Левски

От 20.30 часа:
Ботев Враца – Лудогорец  

Снимки: Levski.bg и Reuters.com, колаж: Gol.bg