Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Голямото дерби през тази седмица безспорно е между Реал Мадрид и Атлетико Мадрид. Столичните отбори се изправят един срещу друг от 1-во и 5-то място в класирането на Ла Лига. Преследвач на "белите" е шампионът Барселона, който се надява големият им съперник да изгуби точки.

Вижте класирането в Ла Лига

В последно време "дюшекчиите" играят много успешно на "Сантяго Бернабеу" и не са падали на този стадион в мач за първенство от 2012 г. От тогава са изминали 7 срещи, 4 от които завършиха наравно, а гостите спечелиха 3. И в последните 3 дербита на този стадион няма победител.

Друг интересен сблъсък за новата седмица е между манчестърските Сити и Юнайтед. Те се изправят един срещу друг на "Етихад" в 1/2-финален реванш за Карабао Къп. "Гражданите" спечелиха първата среща на "Олд Трафорд" с 3:1, но съвсем наскоро "червените дяволи" се наложиха на "Етихад" с 2:1, така че не бива да бъдат отписвани с лека ръка.

Вижте класирането във Висшата лига

След това за Сити предстои ново тежко изпитание, но този път във Висшата лига. Шампионите гостуват на Тотнъм и ще се опитат да спечелят в битката си за... 2-то място с Лестър. Убедителният лидер Ливърпул има визита на Уест Хям през седмицата в отложен мач от 18-ия кръг, а след това на "Анфийлд" идва Саутхемптън. Юнайтед пък приема коравите "вълци" от Уувърхемптън в директна битка за зона Шампионска лига.

Вижте класирането в Серия "А"

В Италия е време за един от класическите сблъсъци: Ювентус – Фиорентина. "Бианконерите" ще се опитат да се върнат на победния път, след като снощи загубиха с 1:2 от Наполи. По притеснителното беше, че хегемонът на Ботуша игра безобразно слабо на "Сан Паоло" и пропусна отлична възможност да увеличат аванса си на върха пред Интер. От своя страна "нерадзурите" гостуват на Удинезе, който падна в последните си две срещи.

Вижте класирането в Бундеслигата

В Германия Борусия Дортмунд и сензацията Ерлинг Халанд приемат Унион Берлин. 19-годишният норвежец не спира да изумява, след като има 5 гола в 2 срещи, в които се появи като резерва. Не е изключено този път да започне титуляр в опит на рурците да отмъстят на столичани за загубата с 1:3 през есента. Хегемонът Байерн Мюнхен вече е само на точка от върха, а сега гостува на Майнц, който падна в последните си 3 двубоя в Бундеслигата. Баварците са в серия от 5 поредни успеха над този съперник при голова разлика 20:2.

Програмата за седмицата:

Англия, ФА Къп, 4-ти кръг

Днес от 22.00 часа:
Борнемут – Арсенал 

Англия, Карабо къп, 1/2-финали, реванши

Утре от 21.45 часа:
Астън Вила – Лестър (1:1 в първия мач)

Сряда от 21.45 часа:
Манчестър Сити – Манчестър Юн (3:1 в първия мач)

Англия, Висша лига, 18-ти кръг

Сряда от 21.45 часа:
Уест Хям – Ливърпул

Англия, Висша лига, 25-ти кръг

Събота от 14.30 часа:
Лестър – Челси

От 17.00 часа:
Ливърпул – Саутхемптън

От 19.30 часа:
Манчестър Юн – Уувърхемптън

Неделя от 16.00 часа:
Бърнли – Арсенал

От 18.30 часа:
Тотнъм – Манчестър Сити

Купа на Италия, 1/4-финали

Вторник от 21.45 часа:
Милан – Торино

Сряда от 21.45 часа:
Интер – Фиорентина

Италия, Серия "А", 22-ри кръг

Събота от 21.45 часа:
Сасуоло – Рома

Неделя от 13.30 часа:
Ювентус – Фиорентина

От 16.00 часа:
Милан – Верона

От 21.45 часа:
Удинезе – Интер

Испания, Купа на Краля, 1/-финали

Сряда от 22.00 часа:
Сарагоса – Реал Мадрид

Четвъртък от 20.00 часа:
Барселона – Леганес

Испания, Ла Лига, 22-ри кръг

Събота от 17.00 часа:
Реал Мадрид – Атлетико Мадрид

Неделя от 22.00 часа:
Барселона – Леванте

Германия, Бундеслига, 20-ти кръг

Събота от 16.30 часа:
Борусия Дортмунд – Унион Берлин
Майнц – Байерн Мюнхен