Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.
 
Време е за голямото дерби в германския футбол. Един срещу друг се изправят основният претендент за титлата Борусия Дортмунд и хегемонът Байерн Мюнхен. На стадион  "Сигнал Идуна Парк" домакините се нуждаят от задължителен успех, с който ще притистнат до краен предел гостите. Баварската машина обаче се намира във великолепна форма и не спира да ниже победа след победа – 8 в последните 8 мача във всички турнири с внушителна голова разлика 26:5.
 
Дортмунд също намери себе си след колебливото представяне през есента и спечели последните си 6 срещи в Бундеслигата. В тях отборът вкара 15 попадения и допусна само 1, което прави дербито още по-вълнуващо. През есента обаче Байерн смаза големия съперник с 4:0 в Мюнхен, а последните 5 сблъсъка на "Сигнал Идуна Парк" за първенство са с изравнена статистика: по 2 победи за всеки и 1 реми.
 
 
 
Но сега в Дортмунд е Ерлинг Халанд, за когото това ще е първи мач срещу Байерн. Норвежката сензация не спира да изумява света и има 10 гола за Дортмунд в 10 мача в Бундеслигата. Във всички турнири се е разписвал 13 пъти в 13 срещи. От другата страна е Роберт Левандовски, който от мнозина специалисти е определян за най-добрия централен нападател на планетата. Полската звезда също се намира във великолепна форма и има 27 гола в 25 мача в първенството! 
 
В края на седмицата за големите съперници предстоят по-леки задачи. Дортмунд гостува на последния в класирането Падерборн и едва ли ще сбърка. Но да не забравяме, че през есента гостите поведоха с 3:0 на "Сигнал Идуна Парк" и рурците се добраха до геройско 3:3. За момента обаче изглежда, че тези грешки на "жълто-черните" са в историята, което отново ги превърна в претендент за трона на Байерн. От своя страна баварците приемат Фортуна Дюселдорф, който допреди междинния кръг беше в серия от 4 поредни равенства, а през 2018 г. стигна до сензационно 3:3 на "Алианц Арена".
 
Програмата за седмицата:
 
 Германия, Бундеслига, 28-ми кръг
 
Утре от 19.30 часа:
Борусия Дортмунд – Байерн Мюнхен
 
От 21.30 часа:
Байер Леверкузен – Волфсбург
Айнтрахт Франкфурт – Фрайбург
Вердер Бремен – Борусия Мьонхенгладбах
 
В сряда от 21.30 часа:
РБ Лайпциг – Херта Берлин
Аугсбург – Падерборн
Фортуна Дюселдорф – Шалке
Хофенхайм – Кьолн
Унион Берлин – Майнц
 
Германия, Бундеслига, 29-ми кръг
 
Петък от 21.30 часа:
Фрайбург – Байер Леверкузен
 
Събота от 16.30 часа
Херта Берлин – Аугсбург
Майнц – Хофенхайм
Шалке – Вердер Бремен
Волфсбург – Айнтрахт Франкфурт
 
От 19.30 часа:
Байерн Мюнхен – Фортуна Дюселдорф
 
Неделя от 16.30 часа:
Борусия Мьонхенгладбах – Унион Берлин
 
От 19.00 часа:
Падерборн – Борусия Дортмунд
 
Понеделник от 21.30 часа:
Кьолн – РБ Лайпциг