Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Тази седмица е време за мачовете на истината за българските отбори в Европа.

Лудогорец има най-тежката задача – гостуване на гръцкия гранд Олимпиакос в първа среща от 3-ия квалификационен кръг на Шампионска лига. Разградчани са определяни като аутсайдер в сблъсъка, но това може да им е само от полза. До момента "орлите" не са играли срещу отбор от южната ни съседка, но вече са доказвали, че могат да се справят с грандове от Балканите – Партизан и Цървена звезда.

ЦСКА пък играе срещу хърватския Осиек. Преди две години те бяха съперници в Лига Европа и си размениха по домакинска победа с 1:0, след което "червените" се наложиха с дузпи. Но сега съставът на "армейците" е коренно променен. В него са останали единствено Валентин Антов, Жеферсон и Греъм Кери, като в Хърватия единствено бразилецът беше титуляр.

Иначе ЦСКА има положителен баланс срещу отбори от школата на бивша Югославия. В евротурнирите "червените" елиминират съперници четири пъти и отпадат два пъти при голова разлика 16:9 в 12 мача. 

Локомотив Пловдив е абсолютен аутсайдер срещу датския колос Копенхаген. През последните години Лудогорец и ЦСКА преклониха глава пред коравите скандинавци и сега "черно-белите" ще се опитат да поправят лошата статистика. Разградчани отпаднаха след 1:2 в София и 0:0 на реванша, а "армейците" след две поражения с по 1:2. Левски също си е патил от Копенхаген – 0:2 на "Герена" през 1999 г. и 1:4 в ответния сблъсък.

Програмата за седмицата:

Шампионска лига, 3-ти квалификационен кръг 

Утре от 22.00 часа:
Олимпиакос – Лудогорец 

Лига на конференциите, 3-ти квалификационен кръг

Четвъртък от 19.00 часа:
Локомотив Пловдив – Копенхаген

От 20.00 часа:
ЦСКА – Осиек

България, efbet Лига, 2-ри кръг

Днес от 18.45 часа:
Черно море – Ботев Пловдив

От 21.00 часа:
Пирин – Берое

България, efbet Лига, 3-ти кръг

Петък от 18.45 часа:
Царско село – Ботев Враца

От 21.00 часа:
ЦСКА 1948 – Локомотив София

Събота от 18.45 часа:
Ботев Пловдив – Славия

От 21.00 часа:
Берое – Черно море

Неделя от 18.45 часа:
Левски – Арда

От 21.00 часа:
ЦСКА – Лудогорец

Понеделник от 21.00 часа:
Локомотив София – Пирин

Англия, Къмюнити шийлдс

Събота от 19.00 часа:
Лестър – Манчестър Сити

Купа на Германия, 1/32-финали

Петък от 21.45 часа:
Бремер – Байерн Мюнхен