Президентът на Германския футболен съюз Райнхард Гриндел заяви, че е "безкрайно разочарован" от отпадането на Маншафта още в груповата фаза на Мондиал 2018.

Защитаващият титлата си Бундестим загуби от Република Корея с 0:2 и остана на последното място в група "E" с актив от едва 3 точки.

"За първи път и ние от ръководството изпитваме безкрайно разочарование. Не е работа на президента да анализира причините за това отпадане. Затова си имаме спортно-техническо ръководство.

Сега те ще трябва да дадат своето обяснение, а след това ние ще преценим какви да бъдат последствията. Още преди Световното първенство знаехме, че, независимо от резултатите, трябва да бъдат направени някои промени в състава.

Още на турнира за купата на Конфедерациите през миналата година заложихме на по-млади момчета и те не ни подведоха. Затова и решихме, че Йоахим Льов е най-подходящият кандидат за реализирането на новите идеи. Затова и договорът му беше продължен до 2022 година. Все още подкрепям това решение", коментира Гриндел.

Мениджърът на германския национален отбор Оливер Бирхоф също е шокиран от отпадането, но смята, че селекционерът Йоахим Льов ще продължи работата си.

"Това е шок и огромно разочарование. Не успяхме и трябва да го приемем. Направихме твърде малко. Сега не е времето за анализи. Убеден съм, че Йоги (Льов) ще продължи да води отбора", каза Бирхоф.