Защитникът на Манчестър Сити Руен Диаш бе избран за най-добър футболист на сезона във Висшата лига от Асоциацията на пишещите за футбол журналисти. 

Португалецът получи повече гласове от съотборника си Кевин де Бройне и от Хари Кейн от Тотнъм, за да грабне отличието. 

Бранителят стабилизира сериозно защитата на Гражданите и бе най-стабилно представилия се играч от целия тим, така че при похвалите, които получи, призът изглежда напълно заслужен. 

„Това е голяма привилегия и съм много щастлив. Нямаше обаче да спечеля тази награда без помощта на целия тим и бих казал, че всеки от момчетата я заслужава, заради силната кампания. Когато дойдох тук исках да свиква максимално бързо с обстановката и с отбора и мисля, че успях да го направя” заяви Диаш. 

Той е първият защитник, който печели престижното отличие от Стив Никъл от Ливърпул през 1989-а година. Португалецът се превърна бързо в титуляр за Небесносините, като до момента има 31 мача в първенството, 1 гола и 14 сухи мрежи, оформяйки отличен тандем с Джон Стоунс. 

„Обикновено хората в нападение печелят наградите, така че този приз наистина означава много и той е пример за това какъв отбор сме. Винаги се опитвам да превръщам трудностите в нещо позитивно. Никога не съм настроен негативно и винаги мисля, за това, което предстои” каза още Диаш.