Европейско първенство, което ще се проведе в няколко държави, е по-интересно. Това заяви в коментар за стартиращия шампионат Красимир Балъков – легенда на българския футбол от близкото минало и участник на Евро’96.

„Очаквам да е нетрадиционно, със своите фаворити и изненади, разбира се, като се надявам голямата изненада да я поднесе Северна Македония, заяви той. – Англия и Франция са фаворити, но Германия, Италия и Португалия винаги могат да объркат сметките. Колкото до Испания и Германия, където има смяна на генерациите, това не означава, че те не могат да спечелят. Такива смени винаги е имало.“

Балканите направиха крачка назад и ще бъдат представени единствено от Северна Македония и Турция, както и от Хърватия. Защо сме на опашката на Европа и във футболно отношение? „Нужна е повече работа с младите футболисти, за да могат навън да излизат повече таланти и да ни дадат възможност след време да бъдем между силните футболни държави“, заяви той.

Кой ще стане голмайстор на турнира? „Левандовски! За мен той е голова машина. Очаквам добро представяне и от Кристиано Роналдо, независимо от неговата възраст. Аз като си помисля на 36 години как се чувствах, и как също работех върху себеси. И като знам как работи той, с неговите модерни методи, смятам, че се чувства по-добре, отколкото някои си представят. Разликата в големите турнири я правят футболистите с индивидуална класа, които са креативни и мислят бързо. Има много такива.“

Дали ВАР ще елиминира грешките на арбитрите? „Те никога няма да бъдат изчистени докрай. Но с ВАР грешките са по-малко и съдиите свирят много по-спокойно“, допълни Балъков.