Селекционерът на Италия - Роберто Манчини, изхаби много нерви по време на осминафиналния мач срещу Австрия, спечелен с 2:1 след продължения на европейското първенство по футбол.

„Победихме, защото заслужавахме. Получихме гол, който лесно можеше да бъде избегнат, но така или иначе беше ясно, че няма вечно да опазваме вратата си. Трябваше да решим всичко още в редовното време. Създадохме достатъчно положения, а в един момент се усети и умора, но момчетата издържаха. 

Футболистите, които влязоха от пейката, се включиха много силно, без да имат нужда от време, в което да усетят ритъма на мача. Знаех, че двубоят ще е труден, може би дори по-труден от четвъртфинал. Такива мачове понякога приключват негативно, но ние бяхме с правилната настройка и постигнахме целта си. 

Показахме характер, което е много важно. Остават ни още три мача на Евро 2020 преди евентуално отново да се върнем на „Уембли“. Белгия и Португалия са невероятни отбори и ми е трудно да предпочета срещу кой от тях да се изправим в следващия кръг“.