Капитанът на Италия Джорджо Киелини вдигна трофея към небето над Рим в понеделник, след като „Скуадрата“ кацна на домашна земя след успеха над Англия след изпълнение на дузпи на „Уембли“.

36-годишният ветеран в сърцето на отбраната на италианците, носеше корона, вдигайки трофея само няколко часа след триумфа в Лондон. Леонардо Спинацола, който бе с ключова роля за прогреса на тима преди да разкъса ахилес при четвъртфиналната победа над Белгия, слезе по стълбите на самолета Alitalia под поздравите на представители на медиите и екипажа на самолета, които получиха автографи и се снимаха с героите на Италия.

Министър-председателят Марио Драги също бе част от селфито с отбора, който бе приветстван обратно от заглавия във вестниците, крещящи „Твърде красиво е!“ и „Ние сме Европа!“. „Италия е кралицата на Европа. Тя знаеше как да се възстанови от мач, който изглеждаше загубен, както само великите отбори знаят. Най-накрая на „Уембли“ настъпи тишина, след като крещеше дълго време. Всеки един италианец по време на тези два часа се почувства още веднъж като гигант“, гласеше розовия Gazzetta dello Sport.

„Погледни, мамо! Погледни!“, крещеше Алесандро Флоренци на телевизионните камери на терена, показвайки медала си в клип, който стана известен в Туитър в Италия. Националите на „Скуадрата“ се насочиха към хотел за почивка, преди да се срещнат и отпразнуват по-късно втората европейска корона заедно с президента Серджо Матарела. /БГНЕС