Вратарят на Италия Джанлуиджи Донарума, който бе обявен за играч номер 1 на Евро 2020, си татуира на лявата ръка шампионската купа. 

 

В информациите си за „придобивката“ на страхотния вратар някои медии на Апенините злобно намекнаха, че така Джиджо щял да ядосва в бъдеще французите заради краха им на завършилия наскоро турнир, пише "Монитор". И то от вратата на техния най-престижен футболен клуб „Пари Сен Жермен“, където ще пази през следващите пет години срещу 12 милиона евро на сезон.

Веднага след като се завърна в Милано след мощния купон на „адзурите“ в Рим и прибирането на по 250 хил. евро бонус за европейската титла, Донарума посети бившия собственик и президент на „Милан“ Силвио Берлускони. 

След това еврофутболист номер 1 написа под публикувана в Инстаграм снимка с бившия премиер на Италия следния текст: „Винаги за мен е чест и привилегия да се срещна с президента Берлускони. Няма начин, след като той е този, който одобря закупуването през 2013 г. на невръстното вратарче на детския отбор на „Наполи“ от детско-юношеската школа на „Милан“ за страхотната за един малчуган сума от 250 хил. евро”.