Националният селекционер на Белгия Роберто Мартинес коментира предстоящия мач от 1/4-финалната фаза на Европейското първенство срещу Италия. Специалист сподели, че очаква "скуадра адзура" да започне да атакува още от първата секунда на двубоя и допълни, че тимът на Роберто Манчини е доказал силата си, след като няма загуба в 31 поредни срещи.

"Срещу Италия ще бъде различно, защото те са отбор, който от първата секунда ще атакува, ще бъде много динамичен мач. Те са много добре подредени и имат наистина реална представа каква е ролята на всеки един от тях във всеки момент от мача. Мисля, че ще бъде мач, в който подходът и на двата отбора ще бъде идентичен. Така че ще трябва да се защитаваме добре, както го правят италианците.

При нас всеки иска да играе с топката. Но на турнири като този има моменти, в които приемате противника и трябва да направите така, че да си осигурите гърба. Че няма да допуснете гол. Но ДНК-то на белгийския национален отбор никога няма да се промени. Ние сме отбор, който иска да владее топката, искаме да бъдем постоянна нападателна заплаха.

Искаме да покажем таланта си и да печелим мачове. Но за да печелиш мачове, трябва понякога да покажеш и обратната страна на това, че искаш да печелиш. Tе не са губили от 31 мача. И това няма как да стане, ако не сте много добър отбор. Предизвикателство е да играеш срещу този отбор. Но срещу Португалия показахме, че можем да се изправим срещу най-добрите", обясни цитираният от "Труд" Мартинес пред сайта на УЕФА.

Мачът между Белгия и Италия е в петък от 22:00 часа на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен.