Макар в дните преди началото на Световното първенство в Катар президентът на ФИФА Джани Инфантино да повтаряше до втръсване, че Мондиалът не трябва да се обръща към политиката, това така и не може да се случи.

Затова свидетелстват действията на катарските органи на реда на стадион „Ахмед Бин Али“, които изгониха иранка, която протестираше срещу режима в родината си.

Дамата бе заела мястото си на трибуните, като в ръцете си държеше фланелка на тима, на чийто гръб бе изписан номер 22 и името Махса Амини.
Амини умря през септември, след като бе арестувана от иранската морална полиция за това, че не носи хиджаб, който плътно да покрива нейната коса.

Този случай предизвика множество протести срещу иранското правителство, като те се пренесоха и в Катар. Там обаче жената, която бе заедно с друг иранец със знаме, на което бе изписано „Свобода за живота на жените“, бе помолена да напусне трибуните.

Впоследствие тя бе изгонена от трибуните, тъй като не й бе разрешено да изрази свободно своето мнение спрямо случваото се в персийската страна.