Сенегал тресна с 2:1 Еквадор и успя да се класира за 1/8 финал на Мондиал 2022.

Головете за африканците забиха Исмаила Сар от дузпа в 44-ата минута и Калиду Кулибали (70), точен за южноамериканците бе Мойсес Кайседо (67).

Така Сенегал събра шест точки и заедно с Нидерландия продължава напред в турнира. Еквадор с 4 точки и Катар отпадат от Световното.

Африканците определено доминираха през първото полувреме, когато създадоха няколко сериозни положения, вкараха един гол и заслужено поведоха.

Втората част започна разочароващо, но Еквадор изравни от нищото, след което Сенегал отново дръпна в резултата и в крайна сметка си взе победата.

Вижте ТУК най-интересното от срещата по минути


Сенегал започна атакуващо мача и можеше да вкара още в 4-ата минута. Тогава Идриса Гей получи страхотен пас в наказателното поле на Еквадор, след което залъга защитата на южноамериканците и стреля остро, но топката мина до гредата.

Последва и пропуск на Диа, който от чиста позиция се засуети и бе блокирн. Тези две положения стреснаха еквадорците и те изнесоха играта в по-предни позиции.

В 10-ата минута Валенсия се опита да вкара от пряк свободен удар, но прати топката в стената изградена от играчи на Сенегал. Четири минути по-късно Идриса Гей се измъкна от защитата на Екрадор, но прати топката до дясната греда.

Последваха спокойни моменти, в които действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови ситуации пред една от двете врати. След половин час Идриса Гей нанесе мощен удар, но в аут.

Така се стигна до 42-ата минута, когато Сар нахлу в пеналта на Еквадор, където бе повален с бодичек - дузпа. Зад топката застана именно Сар и спокойно вкара за 0:1.

Началото на второто полувреме тотално разочарова. Двата отбора основно разиграваха в средата на терена, като до 60-ата минута нямаше нито едно голово положение.

В 67-ата минута Еквадор изравни от нищото. Тогава южноамериканците се възползваха от един ъглов удар, при който Мойсес Кайседо бе оставен непокрит на задна греда и без проблеми опъна мрежата на Сенегал за 1:1.

Само три минути по-късно африканците отново дръпнаха в резултата. Калиду Кулибали се възползва от грешка в защитата на Еквадор и технично вкара за 2:1.

Постепенно Еквадор взе инициативата и натисна здраво, но така и не успяваше да създаде чисто голово положение. Така Сенегал успя да си вземе победата и се класира за 1/8 финал на Мондиал 2022.

Еквадор - Сенегал 1:2

Голмайстори:

0:1 Сар (44-дузпа)
1:1 Кайседо (67)
1:2 Кулибали (70)

Еквадор: Галиндес, Франко, Торес, Инкапие, Пресиадо, Еступинан, Груес, Кайседо, Плата, Естрада, Валенсия

Сенегал: Менди, Сабали, Кулибали, Диало, Якобс, Сис, И. Гей, П. Гей, Ндиайе, Сар, Диа