Маркъс Рашфорд може да стане един от най-добрите футболисти в света, след като показа същата форма от клубния си тим Манчестър Юнайтед в националния отбор на Англия на Световното първенство в Катар, заяви неговият съотборник Хари Магуайър, цитиран от ДПА.

Рашфорд загуби мястото си в отбора на Гарет Саутгейт по-рано тази година, след като изигра само 13 мача във Висшата лига за "червените дяволи" през миналия сезон и отбеляза едва четири гола.

Въпреки това, той се върна във форма, откакто Ерик тен Хаг пое тима от "Олд Трафорд", вкарвайки осем гола във всички турнири този сезон, за да стигне до състава на Англия.

Рашфорд вкара три гола до момента на Световното първенство, изравнявайки се с играчи като Килиан Мбапе и Алваро Мората на върха на голмайсторската листа, а Магуайър вярва, че той има таланта да постигне много повече.

Попитан за представянето на неговия съотборник в Англия и в Юнайтед Магуайър каза: "Наистина се радвам за Маркъс".

"Не мисля, че той някога ще постигне това, което талантът му може да достигне, защото той е толкова талантлив, че може да бъде един от най-добрите в света. Мисля, че трябва да се стреми към това. През последната година той не беше във форма в Манчестър Юнайтед. Имахме труден период като отбор и това се отразява на отделните играчи. Тази година той играе с много повече свобода и с широка усмивка", добави английският национал.

Ако Рашфорд отбележи гол на осминафиналите срещу Сенегал в неделя, той ще стане първият играч на Юнайтед, отбелязал четири попадения на един голям турнир за националния тим на Англия.