Полузащитникът на Интер и италианския национален отбор Николо Барела заяви, че смята за несправедливо шампионите на Европа и Южна Америка да не получават автоматично правото да участват на Световното първенство по футбол.

"Все още не съм гледал нито един мач на Световното първенство в Катар. Не е отминало това гигантско разочарование, след като не преминахме квалификациите. Казват, че резултатът на терена отразява реалността, но аз смятам, че този път резултатът беше несправедлив. Сега се случи на нас, следващия път може да се случи на някой друг. Вярвам, че победителите в Европейското първенство и Копа Америка трябва да получат правото да играят на Световното първенство", каза Барела, цитиран от БТА.

"Четвъртфиналите на световното първенство? Може би ще погледам малко. Ако някой от съотборниците ми спечели, ще се радвам. Бих искал това да е Марсело Брозович, за да може да си отмъсти за поражението във финала (в мача с Франция на Мондиал 2018 в Русия)," каза още Барела.

Италианският национален отбор е действащият европейски шампион, след като спечели Евро 2020, но не успя да се класира за Световното първенство през 2022 г. в Катар, след като беше победен от Република Северна Македония в плейофите.

Снимка: БГНЕС