Капитанът на нидерландския национален отбор Върджил ван Дайк прие тежко отпадането от Световното първенство по футбол след загуба от Аржентина с изпълнение на дузпи.

"Много съм разочарован, че отпаднахме от турнира след този вълнуващ мач", каза звездата на Ливърпул пред репортери.

"Показахме страхотен характер, върнахме се в мача през последните 15 минути, стигнахме до продължения, след което дойдоха и дузпите. За съжаление не успяхме да свършим работата. Прибираме се. Много съм тъжен за това, но такъв е животът. Тежко е да загубиш с дузпи. Това е като лотария. Тренирахме много дузпи, но за съжаление вратарят на аржентинците направи две страхотни спасявания и ние отпаднахме", каза още ван Дайк.

"Бяхме уверени при дузпите, но обстановката е трудна, когато пълен стадион с 80 000 фенове те освиркват и срещу себе си имаш отличен вратар, срещу когото не се изправяш на тренировка", добави защитникът.

Ван Дайк изпълни първата дузпа, но Емилиано Мартинес отрази удара.

"Не е лесно, под напрежение си, но бях готов за това. Вратарят спаси, браво на него, лошо за нас, лошо за мен. Много съм тъжен, но за съжаление такива неща се случват в живота и зависи от това как се справяш с тях. Ще опитам да го преодолея, ще бъда със семейството си и ще мисля за хубавите неща в живота", каза ван Дайк пред репортери след мача.