Нападателят на Уругвай Луис Суарес обяви, че няма за какво да се извинява на Гана заради случилото се на световното първенство през 2010-а, с което със сигурност ще увеличи напрежението преди утрешния мач между двата състава. 

На Мондиала в ЮАР преди 12 години, двата тима изиграха един от най-драматичните мачове в историята на тези турнири, когато се срещнаха на 1/4финалите. 

Тогава в самия край на продълженията Суарес игра умишлено с ръка на голлинията, предотвратявайки гол във вратата на своя отбор, като направи дузпа и бе изгонен. След това обаче той ликува бурно, когато Асамоа Гиан изпълни наказателния удар в напречната греда, а след това южноамериканците спечелиха мача с дузпи. 

Сега мачът между двата тима също е достатъчно важен, тъй като загубилият ще отпадне, а африканците истат да си върнат за случилото се през 2010-а. 

„Да, играх с ръка, но след това ганаецът пропусна дузпата, не аз. Може би щях да се извиня, ако бях направил грубо нарушение и бях контузил футболист, но в този случай вината не бе моя. Не аз пропуснах наказателния удар. Не аз нося отговорност за начина, по който стреля” заяви Канибала. 

Гана има 3 точки, докато Урусите са само с 1 преди сблъсъка. Равенството също може да стигне на африканския тим, ако Южна Корея не победи Португалия, докато на Уругвай трябва задължителна победа за място на 1/8финалите.