Дори проклятието на телевизионния канал ITV не успя да спре Англия снощи към победа, отчетоха на Острова след 3:0 над Сенегал, макар че през първия половин час Трите Лъва не бяха никак категорични. 

Хората на Гарет Саутгейт стигнаха 1/4финалите в Катар, където ще се изправят срещу Франция и то при една от редките си победи, когато двубоят им е излъчван по този канал. 

Оказва се, че от 1998-а година насам на световни финали преди сблъсъка с африканския шампион, отборът бе спечелил само 2 от 15 мача, които са предавани по ITV. За същия период успеваемостта по ВВС е доста по-добра – 12 от 16. 

Показана в проценти разликата определено бе впечатляваща – 13% срещу 75% победи. С успеха над Сенегал тимът на Саутгейт увеличи успеваемостта си до 19% или 3 от 16. 

Преди двубоя феновете имаха доста притеснения, тъй като в групите ITV излъчи слабото и безлично 0:0 срещу Щатите, докато ВВС показа впечатляващите победи над Иран и Уелс, при които англичаните вкараха 9 гола. 

В социалните медии феновете веднага обявиха, че се надяват това да е краят на „проклятието”. „Гарет Саутгейт трябва да получи рицарско звание заради това” и „Дари проклятието на ITV не успя да ни спре. Дайте ни Франция!” написаха някои от тях.