Бившият италиански национал Джанлуиджи Буфон заяви, че първият мач на Световното първенство по футбол между домакините от Катар и състава на Екватор е бил разочароващ.

„Чувството е странно, защото обикновено емоциите са много сериозни, а този път не е така. Не знам дали заради отсъствието на Италия или защото турнирът се провежда през зимата, по средата на сезона“, коментира 44-годишният Буфон в интервю пред Rai Radio1.

„Церемонията беше красива, но мачът беше разочароващ. Очаквах повече от Катар. Но мисля, че голямата отговорност им повлия. По мое мнение те са доста по-силен тим от това, което видяхме вчера. Не са свикнали да играят на такива първенства, пред пълен стадион и вероятно това им се отрази“, каза Буфон по повод церемонията по откриването на Мондиал 2022 и първият двубой между домакините и Еквадор.

Попитан дали би предпочел националният тим на Италия да загуби финала на Европейското първенство, но да се класира за Световния шампионат, легендарният вратар, който сега играе за Парма, отговори: „Зависи от възрастта. На 40, вероятно бих предпочел да спечеля Европейското, защото не бих имал друг шанс. Но, ако бях по-млад, участието на Световно първенство е нещо, което не бих заменил за нищо друго.“

Джанлуиджи Буфон разкри още, че ще подкрепя Камерун на Мондиал 2022. „Подкрепям техния тим още от Световното през 1982-а и има няколко футболисти, които съм запазил в сърцето си. Знам наизуст целия състав на Камерун от шампионата през 1990 година“, обясни опитният вратар.

Снимка: БГНЕС