Легендата на румънския футбол Георге Хаджи каза, че футболът се е променил в два фундаментални аспекта, които той забелязал на това световно първенство. Той спомена кой отбор вижда като фаворит, "дори и да не са печелили от 1966 г.", и това е Англия на Гарет Саутгейт. 

„Не забравяйте, че най-добрите отбори отиват на световно първенство, дори разликите между тях вече да не са толкова големи. Всички се научиха да играят тактически. Във всяко кътче на света всеки знае тактиката. Мисля, че сестра ми също знае за тактиката, що се отнася до дискусията по тоя въпрос. 

По принцип сте виждали във всички мачове, че всичко се свежда до колективната игра, след това до качеството на играча. Разбира се, и физическата сила, да можеш да бягаш колкото е нужно. Да сме свежи, да се справяме с това темпо на игра, което е много високо. Мисля, че футболът тук се промени: темпото на играта и съпротивата. След това индивидуалното качество на играча, което понякога прави разликата.

Любими? Англия, защото те са свикнали да играят в това зимно време. Те играят и мисля, че могат да достигнат много добра форма. Ако през лятото те вече бяха уморени на финалния турнир, то сега тоя турнир е направен за тях, не са печелили от 1966 г.“, обясни на пресконференцията Хаджи, който сега е треньор на отбора на Фарул, цитиран от digisport.ro

„Футболът има две фази, атака и защита. Защитаваш се и след това нападаш. Или обратното. Но трябва да правим и двете. Ако не направим и двете, определено сме в ямата. Слизаме! Ако нямаме способността да ги накараме да повярват и ако не им кажем, че могат на нашите румънски футболисти, ще имаме голям проблем в бъдеще. Имаме нужда от успешен проект. Успехът ни променя, друго не виждам“, каза цитираният от "Труд" Хаджи в предаването „DigiSport Special“.