Английският национал Джуд Белингам заяви, че според него отборът на Англия е бил по-добрият на терена в четвъртфиналния двубой с Франция на Световното първенство по футбол в Катар.

„По мое мнение, бяхме по-добрият отбор днес. Мисля, че определено заслужавахме продължения. Очевидно Хари нямаше късмет при дузпата. Той е вкарвал толкова много преди. Просто понякога така се случва във футбола, трябва да гледаме напред и да научим уроците от днес“, каза 19-годишният Белингам в интервю за телевизия ITV.

„Съдийството като цяло не беше отлично. Всеки може да има лош мач – и играчите, и съдиите, но мисля, че реферът не беше на нивото, на което трябваше да бъде за днешната среща. Има много фактори за нашата загуба. Имаше няколко нарушения около наказателното поле, при отсъждането на които можеше да бъде различно. Получихме две дузпи, реализирахме едната, но така се случва понякога. Създадохме шансове, но просто не успяхме да стигнем до победен край“, коментира футболистът на Борусия Дортмунд.

„Мисля, че всеки път го има чувството на пропуснат шанс при отпадане, особено предвид формата ни. Просто се надявам, че можем да използваме този опит“, заяви още Джуд Белингам, а попитан за селекционера Гарет Саутгейт, той отговори:

„Не мога да му благодаря достатъчно за това, което направи за мен. Имам само позитивни думи за него. Мисля, че има уважението на нацията и ние отново показахме, че можем да вървим напред.“