Бившият капитан на националния отбор на Англия Дейвид Бекъм определи нападателя Хари Кейн като истински лидер, въпреки пропуска му от дузпа срещу Франция, който коства поражението с 1:2 на четвъртфиналите на световното първенство в Катар.

Кейн вече бе вкарал една дузпа в мача, когато в 84-тата минута прати топката над вратата на Юго Лорис от бялата точка и пропусна да възстанови равенството.

Самият Бекъм е напълно наясно какво означава разочарование на световно първенство, след като през 1998 година получи червен картон в осминафинала с Аржентина, който англичаните загубиха с дузпи. След инцидента Бекъм дълго време беше критикуван от фенове и медии, но сега той иска англичаните да застанат зад настоящия капитан на националния отбор.

"Изисква се да бъдеш истински лидер, за да поемеш отговорност в такъв момент и точно това направи нашият капитан Кейн", написа Бекъм в профила си в Инстаграм.

"Нашите момчета ще продължат да растат. Най-лошото чувство винаги е събуждането в деня след отпадането от голям турнир, но играчите, мениджърът Гарет Саугейт, екипът му и феновете могат да бъдат доволни от това, което показа този отбор. Следващият път краят ще бъде друг. Ние си тръгваме с високо вдигнати глави", завърши бившият играч на Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Милан и Пари Сен Жермен.