Нападателят на националния отбор на Аржентина по футбол Лаутаро Мартинес не скри разочарованието си от лошото начало на тима на финалите на Мондиал 2022 в Катар.

Шампионите на Южна Америка днес стартираха на Световното първенство с изненадващо поражение от Саудитска Арабия с 1:2 в мач от първия кръг в група "С".

"Боли много. Надявахме се да стартираме на Световната купа с победа. Провалихме се и сега трябва да се завърнем на тренировъчния терен и да мислим за следващите ни мачове", коментира нападателят, цитиран от АФП.   

Аржентина поведе с попадение на Лионел Меси от дузпа в началото, след което по почивката три гола за южноамериканците бяха отменени заради засади, един от които вкара именно Мартинес.   

"Загубихме заради грешките, които допуснахме. Имаше детайли, които направиха разликата. Трябва да направим необходимите корекции.  

Саудитска Арабия стигна до обрат с две бързи попадения след почивката, а до края азиатците се защитаваха добре и не изпуснаха преднината си.

"През първото полувреме трябваше да вкараме повече от един гол, но все пак това е Световно първенство. Сега ни предстоят два "финала", които задължително трябва да спечелим, ако искаме да продължим напред", заяви Лаутаро.

Аржентина играе във втория си мач от групата срещу Мексико в събота, а завършва груповата фаза с двубой срещу Полша на 30 ноември.