Бившият защитник на националния отбор на Аржентина по футбол Пабло Сабалета сподели мнението си за играта на нападателя Лионел Меси на Мондиал 2022.

35-годишният Меси изигра пет мача за южноамериканците на Световното първенство в Катар, като отбеляза четири гола и направи две асистенции и помогна на тима да стигне до полуфиналите.

Хареса ми поведението на Меси в края на мача с Нидерландия. Неговият начин на изразяване на радостта си и разменени реплики с Ван Гаал, без значение какво му е казал. Харесва ми да гледам зъл Меси. Той ми напомня за Диего Марадона и това е добре, когато се опитваш да спечелиш Световната купа.

Меси е лидер на отбор, в който има много млади играчи, идващи на този турнир за първи път. На всички снимки останалите футболисти от националния отбор изглеждат като негови бодигардове. Дори на терена сякаш всички се борят за Меси и го защитават. Лео винаги е бил основният играч на отбора.

Същото беше и на Световното първенство през 2014 година, когато бях в отбора, който стигна до финал. Но тогава той беше на 27, а сега е на 35. Разликата е, че това е последният му шанс. Последният танц, ако желаете“, заяви Сабалета пред Би Би Си.

Националният отбор на Аржентина ще се срещне с Хърватия на полуфиналите на Мондиал 2022. Двубоят е днес от 21:00 часа и може да бъде проследен по минути в Gol.bg.