Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола няма съмнения, че Лионел Меси е най-великият футболист на всички времена и неговото мнение не би се променило, ако аржентинецът не бе извел националния тим на родината си до световната титла, заяви испанецът, цитиран от агенция „Ройтерс“.

Меси отбеляза два гола и се разписа още веднъж при изпълненията на дузпи, с които бе решен финалът между Аржентина и Франция в неделя.

35-годишният аржентински национал, който бе част от състава на Барселона, воден от Гуардиола преди години, спечели и Златната топка за най-добър играч на Мондиал 2022.

„Всеки си има мнение, но никой не може да се съмнява, че Меси е най-великият в историята“, каза Гуардиола пред журналисти преди мача на Манчестър Сити срещу Ливърпул в турнира за Купата на лигата в Англия.

„За мен той е най-добрият. Трудно е да се разбере как някой може да се конкурира с това, което той е направил. Има хора, които са виждали Пеле, Алфредо Ди Стефано или Диего Маратона… имат и сантимент при мненията им, но от друга страна, ако Меси не беше спечелил Световното първенство, моето мнение нямаше да се промени“, коментира още Пеп Гуардиола.

Испанският специалист разкри, че 16-те играчи на Сити, които участваха на Мондиал 2022постепенно ще се завърнат към ангажиментите си в клуба. „Днес шестима футболисти пристигнаха. Те преживяха нещо уникално на Световното първенство и сега се надявам, че ще работят добре, за да може след 4 години отново да преживеят подобно нещо в Канада, Мексико и САЩ“, добави Гуардиола.

„Футболисти, които бяха на Мондиала са в по-добро състояние от тези тук. Серхио Гомес, Ерлинг Холанд, Рияд Марез и Коул Палмър са малко извън ритъм в сравнение с Родри или Мануел Аканджи. Не се притеснявам за март или април. Всеки играч има различни мениджъри, различна конкуренция. Предстои ни важен мач утре, после среща с Лийдс във Висшата лига. Програмата през януари е много тежка“, каза още мениджърът на Манчестър Сити.

Снимка: БГНЕС