Патрик Виейра смята, че празненствата на вратаря на Астън Вила Емилиано Мартинес са били "глупави" и са помрачили победата на Аржентина на финала на Световното първенство по футбол срещу Франция.

Мениджърът на Кристъл Палас, който също е световен шампион с Франция през 1998 година, говори на пресконференция преди мача на своя тим във Висшата лига срещу Фулъм.

"Някои от снимките на вратаря, които видях, помрачават малко това, което направи Аржентина на турнира", каза Виейра.

"Не мисля, че той имаше нужда от това. Понякога не може да контролирате реакциите, взети в състояние на емоции. Но това беше глупаво от страна на Мартинес", добави треньорът.

След победата на Аржентина над Франция след изпълнение на дузпи вратарят бе заснет да прави неприличен жест с наградата си за най-добър страж на турнира. След това по време на празнествата в Буенос Айрес Мартинес държеше кукла, на чието лице бе снимката на Мбапе.

Свързваният с Байерн Мюнхен Мартинес ще се завърне в отбора си от Бирмингам следващата седмица, а мениджърът Унай Емери обяви намерието си да си поговарят за поведението на футболиста.

"Когато сте под емоция, понякога е трудно да се контролирате. Ще поговорим следващата седмица за празнуването му, но уважавам факта, че сега е с националния огбор. Когато се завърне тук, вече е наша отговорност и можем да говорим", каза испанецът.

Френският министър на спорта Амели Удеа-Кастеран се изказа много по-директно: "Намирам, че това беше жалко. Вулгарно, неуместно, не беше на висотата на събитието. Този Емилиано Мартинес не се отличи така, беше жалко", коментира тя.