Вратарят на Аржентина Емилиано Мартинес обясни пред френското списание "Франс Футбол" закачките си с Килиан Мбапе.

Мартинес се запомни на Световното първенство в Катар не само с героичните си изяви на вратата на победителя Аржентина, но и с подигравките срещу звездата на французите след спечеления финал.

Стражът направи и вулгарен жест на терена, след като получи наградата за най-добър вратар на първенството.

"Случилото се с Мбапе е типично за разговорите в съблекалнята. Когато Франция ни победи през 2018 г., имаше скандирания за Меси. Ако един отбор бие Бразилия, ще пеят за Неймар. Нямам нищо лично срещу Мбапе. Уважавам го изключително много", обясни Мартинес.

"След финала му казах, че е удоволствие да играя срещу него и че той почти успя да спечели този мач сам. Той има огромен талант. Когато Меси спре да играе, съм сигурен, че Килиан ще спечели много "Златни топки", допълни той.

Мартинес обясни и защо се стигна до жеста с индивидуалната му награда.

"Беше шега със съотборниците ми. Вече го бях правил на Копа Америка и всички ми казаха: "Няма да го правиш отново!". Дори Лео също... Направих го за тях, нищо повече. Продължи секунда и това е", казва още играчът на Астън Вила, цитиран от webcafe.bg.

"Съжалявам ли за празненствата? Е, има неща, които не бих направил по същия начин", призна той.

"Не исках да обидя никого. По време на кариерата си съм играл с френски играчи и никога не съм имал проблеми. Можете да попитате Жиру какъв човек съм. Наистина харесвам френската култура и манталитет", завърши Еми Мартинес.