Обявяването на разширения състав на Германия за Световното първенство след по-малко от две седмици ще бъде болезнено за някои играчи, докато други може да се качат на самолета за Катар, въпреки малкото игрово време, каза асистентът на селекционера Ханзи Флик - Дани Рол.

В интервю за портала t-online.de Рол разкри, че щабът е взел решение за около две трети от 26-те играчи, които ще бъдат включени в състава за турнира от 20 ноември до 18 декември. Групата ще бъде обявена на 10 ноември.

Помощник треньорът добави, че някои ще пропуснат шампионата, въпреки че се надяват на място и че критериите за номиниране са не само футболни.

"Ще бъде болезнено за някои играчи. Всички искат да отидат на световното първенство с Германия. Но ние трябва да помислим кое е най-доброто за отбора. Не става въпрос само за тактическата роля на играчите, но и за междуличностния аспект. Става въпрос за лидерството на отбора, енергията и атмосферата", каза Рол.

"Само 11 играчи могат да играят от самото начало, 15 са на резервната скамейка, петима от които можем да сменим. Така че може би 10 играчи ще бъдат използвани малко или изобщо няма да бъдат използвани. А момчетата трябва да са готови да дадат всичко от себе си в тренировките и притискайки останалите, дори ако са на пейката по време на мача."

Рол каза, че решението за състава ще бъде взето и предвид дали играчите могат да играят на няколко позиции.

Той каза, че треньорският щаб обмисля да вземе играчи като Флориан Вирц от Байер Леверкузен и Лукас Клостерман от РБ Лайпциг, които скоро ще се завърнат от дълготрайни контузии, но все още не са играли.

"Искаме да разберем дали такива играчи са готови за Световното първенство и ако да, по какъв начин. Кога ще бъдат готови да играят в турнира. Не е изключено да вземем някой с нас, който все още не е играл минута. Но би било желателно да може да се изиграе поне един мач", каза Рол.