Световният шампион за 2014 година Германия не показа истинското си лице в контролата с Оман, но все пак спечели с 1:0 след късен гол на дебютиралия за националния отбор Никлас Фюлкруг.

 

Четирикратният първенец на планетата заложи на експериментален състав и на върха на атаката действаше 17-годишният снайперист на Борусия Дортмунд Юсуфа Мукоко, който празнува рожден ден в неделя, а днес също направи дебют за Бундестима.

Момчетата на Ханзи Флик отправиха три точни удара през първото полувреме, но вратарят на съперника спасяваше. Оман показа приличен ритъм и имаше шест стрелби за първите 45 минути, макар и нито една в очертанията на вратата.

 

След почивката Германия се активизира и видимо доминираше, но чак в 80-ата минута успя да открие резултат чрез головата машина на Вердер Бремен Фюлкруг, появил се на мястото на Мукоко за едва първия си мач с фланелката на Маншафта.

 

Съставът, воден от селекционера Ханзи Флик, ще изиграе първия си мач от Мондиал 2022 в Катар срещу Япония на 23 ноември. В група Е са още Испания и Коста Рика.