Германският национал Джамал Мусиала отдаде заслуженото на престоя си в Англия, който му е помогнал да се развие като футболист.

19-годишният халф, който се наслаждава на отличен сезон с клубния си тим Байерн Мюнхен, е една от новите звезди в Бундестима и се очаква да бъде титуляр в селекцията на старши треньора Ханзи Флик. Играта на Мусиала се отличава със скорост, техника, точност на подаванията и реализаторски способности, а наскоро бившият германски капитан Лотар Матеус сравни качествата му с тези на Лионел Меси.

"Да бъда сравнен с Меси е чест за мен", каза Мусиала на пресконференция преди мача на Германия с Япония, цитиран от Ройтерс.

"Той играе на най-високо ниво вече толкова време, така че ми е трудно да правя паралели с него. Фокусирам се върху себе си и това какво аз като Джамал мога да направя по-добре", каза младият футболист.

Мусиала, който е роден в Германия, прекарва по-голяма част от детските си години в Англия и дори е младежки национал на страната в различни възрастови групи. Той обаче избра да играе за Германия, което бе тежък удар по амбициите на английския мениджър Гарет Саутгейт.

Халфът обаче призна, че винаги ще помни един съвет, който е получил от треньорите си в Англия.

"В Англия учиш различни неща от тези в Германия. Аз научих много там. Но те винаги ми казваха: "играй свободно". Това е нещо, което съм взел със себе си и което ще остане с мен завинаги", обясни Мусиала.

Халфът вероятно ще направи дебюта си на световни първенства в сряда в мача от група "Е" с Япония. В потока са още Испания и Коста Рика.

"Ние имаме качествата, за да достигнем далеч на този турнир. Имаме настройката, че можем да спечелим титлата. Добре подготвени сме и очакваме началото на световното", завърши Мусиала.