Германската футболна федерация обяви във вторник, че създава група от известни бивши национали, сред които Карл-Хайнц Румениге и Матиас Замер, които трябва да се заемат с вдигането на нивото на националния тим, който бе елиминиран още след първата фаза на Световното първенство в Катар.

Тази група трябва да помогне на Бундестима да се подготви за Евро 2024, което Германия ще организира след 18 месеца, заяви президентът на федерацията Бернд Нойендорф.

Освен Замер и Румениге, съветът ще бъде съставен от Руди Фьолер, Оливер Кан и Оливер Минцлаф. Селекционерът Ханзи Флик ще продължи да изпълнява функциите си до 2024 година.

Федерацията трябва да намери наследник на мениджъра на отбора Оливер Бирхоф, който напусна поста си след провала в Катар. Негов заместник трябва да бъде избран в началото на следващата година.

От последните 11 мача, които Германия изигра на големи турнири (световни и европейско първенство), отборът е спечелил само три7 срещу Швеция на Мондиала 2018, срещу Португалия на Евро 2020 и срещу Коста Рика в Катар.

Тимът на Германия трябва да се оправя до края на сезона и без вратаря си и капитан Мануел Нойер. Футболистът на Байерн Мюнхен контузи сериозно десния си крак след завръщането си от Световното първенство, след като практикуваше ски бягане.