Нападателят на националния отбор на Белгия по футбол Ромелу Лукаку, който контузи лявото си бедро преди Световното първенство в Катар, направи първа тренировка с тима в петък, съобщи агенция "Франс прес". Все още обаче не се знае кога таранът ще може да влезе в игра.

29-годишният Лукаку се присъедини към заниманието на отбора още в четвъртък след успеха над Канада с 1:0 в първия мач на "Червените дяволи" на Мондиала, но селекционерът Роберто Мартинес предупреди, че трябва да се действа внимателно, за да се види как ще реагира бедрото му.

При повече от 30 градуса температура в петък на базата на Белгия в "Салва Бийч", на около стотина километра югозападно от Доха, Ромелу Лукаку тича с отбора, а след това се включи и в упражненията с топка.

Неговото присъствие в мача с Мароко в неделя от 15:00 часа остава твърде съмнително, като от лагера на Белгия предупредиха, че е по-реално да бъде готов за последния мач от групите срещу Хърватия на 1 декември.

"Ако е готов, ще бъде в групата - титуляр или на пейката. Решението ще вземем вечерта преди мача. Има две неща, които трябва да обсъдим. Но решението ще бъде чисто медицинско на първо място. Зависи и от неговото усещане", обясни треньорът Мартинес.

"Съперниците изпитват страх от него и това ни дава допълнителни възможности", коментира Кевин Де Бройне завръщането в игра на Лукаку.