На 82-годишна възраст Едсон Арантес до Насименто, по-известен като Пеле, почина от рак. Заедно с Диего Марадона, те бяха двамата най-велики представители на футбола през 20-ти век и с времето създадоха страхотно приятелство, което имаше своите възходи и падения. Те се обичаха, караха се, помириха се и се обичаха отново до такава степен, че Кралят помечта да играе с Диего в деня, в който той умря. 

Приключил състезателната си кариера през 1977 г., Пеле беше идолът на младия Марадона, който правеше първите си стъпки в професионалния футбол през 1976 г., а през 1979 г., само на 19 години, той успя да изпълни една от мечтите си: да срещне Пеле. Три месеца след като Диего игра с южноамериканския национален отбор, неговият представител, Хорхе Читерспилер, и бащата на Марадона бяха уредили да отлетят до Рио де Жанейро, където Пеле ги чакаше в къщата си в Копакабана. През 1981 г., след като стана шампион на Метрополитано с Бока, Диего пътува на турне в Кот д'Ивоар, при което признава, че е уморен и че "мисли да напусне" футбола. Това решение стига до Пеле, който му изпратил сърдечно писмо, за да може да преразгледат решението си и да продължи да играе.

По време на Световното първенство в Испания през 1982 г. , на което Диего не се представи добре и на всичкото отгоре Аржентина беше елиминирана срещу Бразилия, Пеле, който по това време беше поканен като коментатор в телевизията на страната си, критикува Марадона, на което аржентинецът отвръща: "Той говори твърде много, ще трябва да си държи устата затворена. Той беше моят идол като футболист, но като коментатор има повече бръмбари от мен в главата си."

Битката достигна своя връх за Световното първенство в Мексико през 1986 г., в която Пеле  предложи да се върне да играе за бразилския отбор на 45-годишна възраст, а Диего му препоръча да се върне на терена повече, за да „получи психиатрична помощ“, отколкото да блесне с изявите си. 

 „Мислех, че е лош вкус и неуважително, че той заяви, че имам нужда от психиатрична помощ. Реших да не му отговарям, защото това, което изрази, е въпрос на детинско отношение и това не е световно първенство за младежи“, каза Кралят.

Годината беше 1995, когато Диего беше наказан за положителен допинг на Световното първенство в Съединените щати през 1994 г. Марадона получи поканата на бразилеца да играе за Сантос веднага щом изтече наказанието му. „Той се отнасяше чудесно с мен“, призна Марадона. Освен това той го предложи за президент на ФИФА, като подчерта, че той е човек, който "диша футбола".

След което Пеле каза, че „Марадона е лош пример. Той е отличен играч, но за съжаление всеки може да види какво направи с живота си". 
През 2005 г. Диего покани Пеле в шоуто си "La noche del 10" . Там те имаха дълъг разговор, след което си размениха подписаните от тях фланелки на отборите си, за да се стигне до играта на удари с глава. 

Оттам нататък отношенията им бяха добри, припомня "Труд".  „Надявам се, че един ден ще играем футбол заедно в рая“, каза Кралят на сбогуване с Диего и сега двама от най-добрите играчи в историята на футбола ще се срещнат отново...