Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер ще получи още пари за трансфери през януари. Ръкородството е заделило 70 милиона паунда, които да предостави на норвежеца за допълнително подсилване на състава, съобщава „Дейли Стар“.

Въпросната сума обаче ще бъде предоставена на наставника, само ако отборът има реални шансове да се бори за титлата до края на сезона.

Амбициите на шефовете на „Червените дяволи“ са доста високи, особено след привличането на Кристиано Роналдо, Джейдън Санчо и Рафаел Варан през лятото. Клубът плати 150 млн. паунда за тримата, като се надяваше, че това ще помогне за спечелване на първа титла от 2013 година насам след края на ерата на сър Алекс Фъргюсън.

Това повиши обаче и очакванията към мениджъра Солскяер, който вече е длъжен да постига по-добри резултати. Вместо да подобри представянето си обаче, отборът се представя доста колебливо от началото на кампанията, което доведе и до спекулации за бъдещето на норвежеца на „Олд Трафорд“.

Специалистът ще има няколко месеца до Коледа, за да намери начин да подобри играта на отбора и да го задържи в битката за титлата. Ако това се случи, той ще получи средства за допълнително подсилване на състава в проблемните зони. В противен случай има голяма вероятност Солскяер дори да бъде уволнен.