Президентът на ПСЖ Насър Ал-Хелаифи разкри защо нападателят Килиан Мбапе е отказал да премине в Реал Мадрид. Според него 23-годишният французин е решил да продължи договора с парижкия клуб не заради парите.

„Имам голямо уважение към Реал Мадрид, това е страхотен клуб. Килиан така и не взе решение да поднови договора заради парите. Офертата за Мбапе на Реал Мадрид беше по-добра от нашата. Той е нашият играч. Освен Реал, той имаше опции в Англия, но избра ПСЖ“, заяви цитираният от БТА Ал-Хелаифи пред „Marca“.

Мбапе отбеляза 39 гола и даде 26 асистенции в 46 мача за ПСЖ във всички турнири през миналия сезон. Договорът на нападателя с клуба е до 30 юни 2025 г.

Президентът на Пари Сен Жермен коментира изявлението на колегата си от Реал Мадрид Флоретино Перес, че проектът за Суперлигата все още е жив. Той предложи на испанския колос да откаже участие в Шампионската лига.

„За мен проектът за Суперлигата вече е мъртъв. Но това също е странно. Реал Мадрид заслужено спечели Шампионската лига, но, от една страна, искат да я спечелят, да празнуват почти седмица, а от друга страна, не им харесва да играят там.

Ако Реал Мадрид не е доволен, няма нужда да играе в Шампионска лига. Това е най-добрият турнир в света за всички и дори не знам защо испанските фенове също са против това състезание, но за мен Суперлигата е мъртва", добави Ал-Хелаифи.

На 19 април 2021 г. 12 клуба обявиха създаването на Суперлигата. След протеста на феновете и заплахата от санкции от УЕФА проектът беше спрян.