Изпълнен със събития ще е днешният ден за младока на “Борусия” (Дортмунд) Шел Ветен. Сутринта за 18-годишния халф предстои явяване на матура по математика. След това футболистът ще се отправи към Париж, за да се присъедини към съотборниците си, пише „24 часа“.

Довечера германският тим излиза в полуфинален реванш от Шампионската лига срещу френския гранд ПСЖ. “Борусия” има аванс 1:0 от първата среща миналата седмица.

Ветен записа дебют за мъжкия отбор на “жълто-черните”, и то като титуляр в събота. В Дортмунд домакините разбиха 5:1 “Аугсбург” в двубой от 32-ия кръг на Бундеслигата.

Ветен бе един от най-добрите в състава на “Борусия”. Зрелостникът бе много активен и записа асистенция за попадението на клубната икона Марко Ройс. Само последният получи по-висока оценка от поредното момче с талант в колекцията на дортмундци.

След мача наставникът на “Борусия” Един Терзич похвали Ветен и с усмивка на уста заяви, че няма да може да го използва в Париж, тъй като му предстои матура.При заминаването на отбора в понеделник обаче стана ясно, че Ветен е включен в групата от 23-ма играчи за реванша.

Спортният директор Себастиан Кел обяви, че младокът ще поеме към френската столица веднага след изпита.