Борислав Михайлов даде пресконференция по повод оставката си като президент на БФС. Той напуска поста след расисткия скандал на мача България – Англия, загубен позорно от нашите с 0:6.

"Благодаря за последните 14 години, в които сме работили заедно, къде хубаво, къде – не. Ще направим много кратък анализ какво се е случило в периода, в който бях президент. Току-що подадох оставка като президент. Това е личен акт и не се обсъжда. Дойдох да уважа хората и да им го кажа лично", заяви Михайлов на пресконференция в Бояна.

"14 години са доста дълго време, отдавна си мислех, че може да съм омръзнал на хората. Случиха се много неща, но предпочетох с моята оставка да сваля това напрежение и хората да могат да работят спокойно. В деня на мача се видях със спортния министър. От много време замислях това. Първата ми реакция беше, че подавам оставката. Оставката не се приема. Изпълкомът няма какво да обсъжда", каза още Михайлов.

"Футболът се прави в клубовете, трябва да бъде разбрано от всички и от човека, който дойде след мен. Аз като бях вратар 6 гола не са ми вкарвали. Няма нищо странно, нито фатално. Казах ви, че на човек му свършва предела на търпението".

"Оценката за мен е, че четири пъти съм избиран на този пост с 90% от гласовете. Много неща се промениха и към хубаво, като работа на БФС. Просто идва момент, в който на човек му писва", каза още Михайлов.

Михайлов говори и за финансовото състояние на БФС под негово ръководство. "Бюджет 2006 година е над 5 милиона, бюджет към 2019 година, е над 18 милиона. Всички можете да смятате, да правите разлика и да видите, че бюджетът е растял нагоре. Към 2006 година представители в УЕФА са били четирима души, за 2019 година са 23. Международните съдии към 2006 година са 17, към 2019 година - 23. 14 финансови одити и ревизии са минали без забележки и предписания", каза още той.