Треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич очаквано бе в мрачно настроение след отпадането на отбора му от турнира Лига на конференциите. „Канарчетата“ загубиха с 0:2 реванша срещу АПОЕЛ Никозия в Кипър. Босненският специалист коментира и своето бъдеще като треньор на пловдивчани.

„Знаехме, че ни предстои труден двубой. В първите 10-15 минути изпускахме елементарни топки. Очаквахме да ни пресират. Опитахме да се върнем в срещата. След това с Емануел Току имахме 100-процентов шанс. Ясно беше, че няма да имаме много положения срещу такъв съперник. Така е във футбола. Усещах, че ако първото полувреме завърши 0:0, ще можем да контролираме мача. След това имахме ситуация с Мартин Секулич. Горд съм от начина, по който реагирахме в този двубой. Голът от пряк свободен удар се случва. Те имат борбеност, тайминг и в ситуацията 50:50. Не видях футболист, който да не даде 100% за Ботев. В този трансферен прозорец не бяхме ефективни и това си казва думата“, коментира Валентич.

„Когато се бориш през цялото време, имат атака след атака, но ние няколко пъти им подарихме топката и преходът им беше бърз. Трудно е, мразя това усещане. След мача с Берое знам какво си казахме в клуба, знам от какво се нуждаем, но не се получава“, продължи да анализира той.

„Трябват ни няколко футболисти, за да станем по-добър отбор. Изстискахме максимума от отбора, спечелил третото място. До този момент имаме Мартин, но той още не е готов изцяло физически“, категоричен е специалистът.

Валентич разкри, че ще говори с ръководството на клуба относно бъдещето си.

„Днес имам среща със собственика и изпълнителния директор. От първия ден всяко решение е в името на доброто на Ботев Пловдив. Ще поговорим и ще решим кое е най-доброто решение за Ботев“, отсече той.

„Най-доброто за Ботев е да вземе двама за титулярния състав. Ако го направим, имаме потенциал да вземем Купата“, убеден е босненският специалист.

„Ще ви кажа утре, не съм идиот, познавам отбора, усещам, че феновете не подкрепят отбора. Ако не го подкрепят заради мен, за мен ще е лесно, защото аз искам най-доброто за Ботев Пловдив“, завърши Валентич.