Треньорът на Левски Николай Костов е оптимист за представянето на отбора в предстоящия мач със Славия, както и в останалите дербита през следващата седмица с Лудогорец и ЦСКА.

"Не съм мислил по въпроса за паузата и как се отразява. Липсват ни играчи в този период. Мисля, че се подготвихме добре. Направихме мини-подготовка с много сериозни тренировки миналата сряда и четвъртък плюс една контрола със слабо темпо. Преодоляхме умората от това и сме готови за двубоите от шампионата", започна Костов.

"Всички играчи са на разположение с изключение на наказаните. Митков все още е аут. Охене и Цунами са на линия и се готвят за мача със Славия. За Хоакин е сложно за обяснение. Трябва да му се даде достатъчно време да се адаптира към тренировките на нашия отбор. Все още не сме решили да го направим основен играч и титуляр. Но го наблюдаваме и се чака моментът. Доверяваме му се повече и повече и сме спокойни, че ако влезе в игра, ще изпълни добре задачите си", каза още треньорът.

„Билал Бари няма как да започне титуляр. Той е все по-добре и по-добре. Но нека не говорим само за травмираните играчи. Славия е добър отбор, особено откакто се появи Загорчич. Той умее да изцежда играчите и да взима максимума от тях. Предимството ни е огромно пред Славия – публиката. Ако при тях е въпрос на мотивация от страна на треньора, при нас публиката мотивира тима. Славия е неудобен противник. Проследили сме най-опасните футболисти, най-добрите им страни. Мисля, че сме готови да победим съперника. Аз не обичам да се притеснявам. Защо да имам предразсъдък за неуспех, след като играчите се представят добре. Радваме се на добрата серия от мачове без загуба. Ще се наложи в следващите мачове отборът да играе по-дисциплинирано във фаза защита, защото ще има повече пространства. И за нас е интересно как ще протекат тези мачове и колко максимално точки можем да вземем от тях“, коментира предстоящите дербита наставникът на "сините".

"Аз не мисля, че следващите мачове са тежки. Не съм съгласен, не искам да философствам, просто тези мачове се очакват от публиката, тъй като става въпрос за противодействие между най-добрите отбори. Имаме нови и млади футболисти и ми е интересно как ще се проявят те. Ако постигнем победи, каквато е нагласата ни, ще бъде прекрасно. Много зависи как ще завърши още мачът със Славия, как ще го изиграем, какво ще бъде присъствието ни. В какво психологическо състояние ще потеглим към Разград. Това са очаквани мачове и са решаващи за нашия отбор. Ще ги изиграем на едно много прилично ниво.

Темата за съдийството е много сложна. Разчитам на справедливост от всички отговорни органи, защото от това зависи действително бъдещето на българския футбол.  Не само на отделен отбор. Не искам да говоря за корупции или други такива нагласи. Вярвам, че съдията ще бъде отговорен във всеки мач до края за своите действия, за да няма после скандали и противоречия", завърши той.