Две седмици след конгреса на БФС няма подадени документи за вписването на новото ръководство начело с Георги Иванов-Гонзо в Търговския регистър. По принцип няма проблем, но това означава, че Михаил Касабов трябва да подписва документи като временен шеф, а вече няма дори кабинет в централата.

Новият президент вече успя да се справи с един куп договори в централата и ги прекрати. Според запознати имало и такива, които не са се мяркали в сградата на футболния съюз. Прекратен е и гражданският договор на Емил Костадинов за 6000 лева на месец, пише „24 часа“.

Новата управа на централата трябва да се събере на първо заседание на 3 април от 11 часа. На него Георги Иванов трябва да обяви заместниците си, като към момента единствено твърд е професор Николай Изов, бившия ректор на НСА.

Още няма размествания и в борда на “Национална футболна база”, дружеството, което управлява всичко в Бояна.

В него са секретарката на Борислав Михайлов - Екатерина Тодорова, бившият шеф на ДАНС Иван Драшков и един от професорите по футбол Лъчезар Димитров, като се представлява от юристката във футболния съюз.

В момента Георги Иванов не смята да пипа комисиите, защото това се прави в края на сезона.

Президентът на БФС си е избрал бившия национал Кирил Котев за своя пост на спортен директор. Това стана, след като Михаил Александров отказал поста, защото бе в лагера на Димитър Бербатов.

В събота и неделя във Враца ще има сбирка при кмета Калин Каменов, на която да се обсъждат реформи във футбола. Поканени са различни хора, но не е ясно дали всички ще отидат.

Каменов, който е бивш заместник-министър на спорта, е един от новите членове на футболната управа. Той е вторият представител на местната власт след градоначалника на Търново Данаил Панов.