Ботев Враца тресна с 2:0 Етър Велико Търново в последния мач от редовния 30-ти кръг на Първа лига. Гостите играха около 80 минути с човек по-малко заради червен картон на Принс, което натежа за поражението им в дербито на дъното.

С този успех възпитаниците на Христо Янев продължават да мечтаят за спасението си. Успехът за врачани изковаха Мартин Смоленски и Даниел Генов. Първият откри резултата в 32-ата минута, а опитният футболист подпечата победата в 4-ата минута на добавеното.

След този успех в дербито на дъното Ботев Враца събра актив 22 точки и приключи на 15-ото място в края на редовния сезон. Етър пък остана последен със скромните 14 пункта. Шансовете на „болярите“ да се спасят по време предстоящите плейофи са повече от илюзорни.

Етър остана с човек по-малко още в десетата минута, когато Принц Мбаке бе изгонен с втори жълт картон. Така домакините получиха възможност да натиснат и след още десетина минути Мартин Смоленски качи топката на главата на Браян Переа, който обаче не уцели вратата.

Смоленски сам се разписа в 32-та минута, когато получи подаване пред наказателното поле и стреля от дъгата. Топката пък се отклони от Георги Александров и влезе в десния ъгъл на вратата на Ангел Мартинов.

Етър отговори само три минути по-късно. Иван Василев получи извеждащ пас от Хосекарлос ван Ранкин, но неговият удар бе избит от Красимир Костов. "Болярите" така и не стигнаха до по-чиста ситуация през второто полувреме и Ботев спечели домакинството си.

Врачани стигнаха до второто попадение в 4-ата минута на добавеното време. Клери Сербер напредна по дясното крило и изпрати топката пред вратата на гостите, където Даниел Генов я засече и оформи крайния резултат.