Бившият футболист и треньор на Левски – Емил Велев – Кокала, коментира пред Gol.bg битката за трофея от турнира за Купата на България и шансовете на „сините“ да се докопат до квота за участие в Лига на конференциите.

Тимът от „Герена“ заема петото място във временното класиране преди изиграването на Вечното дерби с ЦСКА. Четвъртата позиция в края на сезона е твърде вероятно да осигури бараж срещу 7-ия за определяне на последното място за Европа. Ако обаче се стигне до изненада и Ботев Пловдив триумфира с трофея от турнира за Купата на България, за Левски става изключително сложно да се докопа до квота за евротурнирите и съществува реален риск „сините“ да останат капо.

„Лудогорец няма да отпише турнира за Купата на България и ще спечели и този трофей. Няма значение срещу кой разградчани ще играят на финала. Лудогорец  разполага с два отбора и спокойно може да бие и ЦСКА, и Ботев Пловдив, ако ще да излезе и с голяма част от резервните си играчи“, отсече Кокала пред Gol.bg, който с тези си думи тотално отписа ЦСКА, които се точеха да вземат поне този трофей, макар че загубиха първата полуфинална среща с Ботев Пд с 0:1.

„Надявам се, че Левски ще спечели битката са Локомотив Пловдив за четвъртото място, което се очертава да осигури бараж за Лига на конференциите. Ако се стигне до изненада и Ботев Пд спечели турнира за Купата на България, тогава ще стане много лошо за Левски. Аз обаче вярвам, че Лудогорец отново ще направи дубъл. Определено за Левски ще бъде трагедия, ако не играе в Европа. Мисля,  че все пак няма да се стигне дотам“, каза още Велев.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кокала посочи грешка на Левски пред Gol.bg и отправи призив към феновете на „сините“

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кокала изненада със силни думи за Белчев пред Gol.bg и отсече: Време е Левски да бие в дербито!

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg