Преговорите между Левски и вратаря Динко Хоркаш са се провалили още в начален етап. Причината е, че хърватският страж е поискал 150 000 евро на ръка, за да подпише предварителен договор със столичани, но от „Герена“ ясно са заявили, че няма как да удовлетворят финансовите му изисквания, разбра „Тема Спорт“.

По този начин разговорите между двете страни са приключили и Левски е ударил на камък с един от набелязаните за лятната си селекция. Клубът изпитва финансови затруднения, но Наско Сираков в началото на април заяви, че ще бъдат привлечени качествени попълнения, а Хоркаш може да бъде определен точно за такъв. В България всеки знае какво може Динко и неслучайно спечели приза за №1 под рамката в първенството за 2023 година.

Николай Костов наскоро разкри, че клубът е преговарял с агентите на бившия вратар на Локомотив Пловдив. „Много искахме Динко Хоркаш, направихме връзка с него и агентите му, но не знам докъде са стигнали преговорите“, разкри Костов.

Хърватинът вече е свободен агент, след като разтрогна договора си с черно-белите. Той отказа да преподпише и бе „замразен“ по изричното настояване на мажоритарния собственик Христо Крушарски. Със сигурност Хоркаш ще продължи кариерата си в Западна Европа, като сериозни апетити към него има от страна на шотландските Хибърниан и Хартс, както и от тимове от Бундеслигата.

Настоящият треньор на сините Николай Костов разкри в сряда, че в клуба е пристигнала оферта за Пламен Андреев. Левски ще продаде младежкия национал и през лятото ще се опита да вземе двама играчи под рамката. За сигурен нов се смята Даниел Наумов, който ще пристигне като свободен агент от ЦСКА 1948, а вторият по всяка вероятност ще бъде чужденец.