По покана на Български футболен съюз бе организирана среща между председателя на Българска Асоциация Мини Футбол (БАМФ) Петър Дилчев и новоизбраният президент родната централа Георги Иванов. 

БФС оценява високо приноса на БАМФ за напредъка и развитието на мини футбола, както и утвърждаването на организацията като най-голямата за масов спорт в страната. 

Между двете организации ще бъде подписано стратегическо споразумение за партньорство, което ще даде по-добри възможности за развитие на мини футбола в България и ще очертае бъдещите цели пред масовия спорт.  

БФС ще се ангажира и с пълна подкрепа и обезпечаване на националния отбор по мини футбол при участието му на големи форуми. 

Не на последно място беше обсъдено и изграждането на инфраструктурната база на Българска Асоциация Мини Футбол (БАМФ), който процес тече вече повече от 4 години, като по този повод Георги Иванов заяви, че базата е от изключително значение не само за развитието на мини футбола, но и също за детско-юношеския футбол в столицата и лично ще се ангажира с по-бързото финализиране на процеса.