Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов говори след срещата между клубовете от Първа и Втора лига, организирана от БФС и БПФЛ.

"Решения не се взеха, а се дадоха предложения, защото решения се взимат от Изпълкома. Първа лига ще бъде от 16 отбора и БФС ще ви обясни какви ще са промените, те ще са по-леки. Важното е да има конкуренция, да има качество в първенството, за да има интерес и да се подобрява качеството на самите клубове", обяви и Филипов.

"Хубаво е такива срещи по-често стават, защото всички отбори имат различни проблеми и е хубаво да се изглаждат. По-голямата дискусия беше за формата на първенството, колко отбора, в каква форма, както и за формата на Втора лига. Всеки си имаше мнение, едни клубове имат една позиция, други - друга. Затова са клубовете, да вземат на гласуване точното решение. Самият факт, че я има тази среща, че я уважиха всички клубове, интересът е голям и се работи", допълни той.

"Не се е коментирал броя на чужденците, защото няма как да се ограничи броят на чужденците в клубовете и не е правилно", каза още Филипов.