Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков говори по разискваните теми по време на срещата на професионалните клубове на базата на БФС в Бояна. Шефът при родния хегемон разкри и кои клубове са предложили отборите в Първа лига да бъдат намалени. Освен Лудогорец, това са поискали още Левски, ЦСКА, ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив.

Искането на тези 5 клуба обаче в крайна сметка не се прие.

 „Срещата продължи три часа и беше ползотворна. Имаше още неща, които да си кажем. Нормално е да се чуят всички клубове. Всеки си каза гледната точка. Ние и още четири клуба бяхме за намаляване на Първа лига. Не се прие. Засега остава в този формат. Другите промени ще ги разберете. Лудогорец иска да се спазва стриктно критериите по лицензиране. Ако това се спазва, от само себе си efbet Лига ще се намали. Да не се правят компромиси. Ходим на стадиони, които не отговарят. Преотстъпваме юноши на клубове, които четири месеца не плащат заплати“, заяви Караманджуков.

„Има позитивен заряд с идването на новия президент. Дано всеки да се съсредоточи в работата в клубовете. По-големите да помагаме на по-малките и скоро да видим националния отбор на голям форум“, продължи той.

„ЦСКА, Левски, ЦСКА 1948, Ботев Пловдив и ние бяхме за намаляване на efbet Лига. Само по спортен принцип. Не може да стане за следващия сезон“, призна Караманджуков.