Дузпата, с която Барселона победи Реал Сосиедад с 1:0, вероятно нямаше да бъде отсъдена в нито едно друго водещо първенство в Европа - това заяви бившият рефер Андухар Оливер, който в момента е анализатор за "Марка".

Оливер смята, че неволните ръце не трябва да се свирят, но в Испания го правят. "При това не се случва за първи път. Ръката на Льо Норман от Сосиедад е неволна, той не знаеше къде е топката. Просто не трябваше да се свири дузпа за Барса", твърди Андухар, цитиран от "Тема спорт".

Ситуацията не е изолиран случай. Подобна дузпа бе дадена и на мача Атлетико М - Севиля в същия ден (събота). А дори каталунците, които сега са печеливши, са били от губещата страна - подобни неволни дузпи срещу тях бяха отсъдени в полза на Гранада (Видал) и Севиля (Лангле).

"Знаехме, че мачът ще е много труден. Съперникът ни имаше 6 поредни победи, включително срещу Реал на "Бернабеу". Те са финалиси за Купата на краля, притежават силни футболисти и умеят да задържат топката. Победихме благодарение на ВАР", призна треньорът Сетиен.

Халфът на баските Микел Мерино пък зачеркна темата с дузпата: "Много съмнително отсъждане. Трябва да ни се обясни как се процедира в такива ситуации. Играхме отлично, но накрая загубихме заради едно повече от спорно решение".

Според много фенове топката е ударила Льо Норман в рамото и въобще не бива да се коментира дали нарушението е волно или не. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/PgGigqNgaNU" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>